Екснардеп Лозінський балотується на посаду голови ОТГ. Він відбув термін за вбивство

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Екснардеп Лозінський балотується на посаду голови ОТГ. Він відбув термін за вбивство

Петрасюк Олег / УНІАН

Колишній народний депутат фракції «Блок Юлії Тимошенко» Віктор Лозінський балотується на посаду голови обʼєднаної територіальної громади. Про це повідомили українській службі ВВС у місцевій територіальній виборчій комісії.

«Лозінський Віктор Олександрович балотується на посаду керівника Підвисоцької ОТГ Голованівського району Кіровоградської області», — йдеться в повідомленні.

Лозінський іде на вибори як самовисуванець.

Справа Лозінського

20 квітня 2010 року Дніпровський районний суд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за участь у вбивстві жителя села Грушка Кіровоградської області Валерія Олійника, яке сталося 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області.

Пізніше термін увʼязнення скоротили до 10 років. 11 червня 2014 року Лозінського через стан здоровʼя випустили з колонії, але потім повернули, оскільки Апеляційний суд Київської області скасував рішення суду про звільнення Лозінського через хворобу.

У 2016 році Лозінському перерахували термін увʼязнення за «законом Савченко», згідно з яким день у СІЗО рахується за два, й він вийшов на свободу. У травні 2019 року Дніпровський районний суд Києва взагалі зняв судимість з Віктора Лозінського.