Опитування: На виборах до Харківської облради лідирує «Блок Кернеса» з понад 45%. «Слуга народу» — на четвертому місці

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Опитування: На виборах до Харківської облради лідирує «Блок Кернеса» з понад 45%. «Слуга народу» — на четвертому місці

Марієнко Андрій / УНІАН

На виборах до Харківської обласної ради серед партій лідирує «Блок Кернеса» з рейтингом 45,7% серед респондентів, які визначилися. Про це свідчать дані опитування соцгрупи «Рейтинг», проведеного 2—9 жовтня.

На другому місці — партія «Блок Світличної разом» з 19,6%, далі йде «Опозиційна платформа — За життя» з 13,7%.

Партія «Слуга народу» — на четвертому місці, за неї готові проголосувати 7,4% виборців. А «Європейська солідарність» у рейтингу пʼята — 4,2%. Трохи менше у партії Шарія — 3,7%.

Рейтинг інших партій менший ніж 2%, при цьому не визначилися з вибором близько 11% виборців.

Також, за даними результату опитування, у місцевих виборах мають намір обовʼязково взяти участь 56% виборців, вагаються 20%; навряд голосуватимуть 15%. Мобілізація виборців відносно вища серед старшого населення, жінок і мешканців Харкова.

Опитування провели серед 2 тисячі респондентів методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності не перевищує 2,2% для області та 3,1% для обласного центру.

  • На посаду мера Харкова на цих місцевих виборах балотуватимуться 14 кандидатів, зокрема чинний мер Геннадій Кернес, який зараз лікується в берлінській клініці «Шаріте», і голова ОДА Олексій Кучер від «Слуги народу». Раніше свою кандидатуру зняв Михайло Добкін — на користь Кернеса.