Вступну кампанію у 2021 році проведуть раніше — у липні. Міносвіти хоче дати вступникам час на відпочинок перед новим навчальним роком

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Основний етап вступної кампанії у 2021 році відбудеться раніше — у липні. Про це повідомили в Міністерстві освіти та науки.

В. о. глави відомства Сергій Шкарлет пояснив, що вступну кампанію вирішили провести раніше, щоб вступники та члени приймальних комісій мали час на відпочинок перед початком нового навчального року.

Міністерство освіти і науки України

Він зазначив, що майже всі вступники зможуть подавати заяви на вступ в електронному вигляді. Для реєстрації електронного кабінету необхідно мати хоча б один сертифікат ЗНО і документ про повну загальну середню освіту. У Міносвіти також планують зробити можливим подання документів на зарахування дистанційно — безпосередньо через електронний кабінет вступника з використанням електронного підпису.

Відомство також встановило обмеження на кількість заяв на навчання за контрактом — не більш 30. А для вступників на магістратуру обов’язковим для всіх спеціальностей буде єдиний вступний іспит з іноземної мови.

У новому році вступники до магістратури зможуть використовувати результати ЄВІ 2020 та 2021 років, результати єдиного фахового вступного випробування — тільки 2021 року.

Усі виші до 31 грудня 2020 року мають затвердити й оприлюднити свої правила прийому.