У столиці Індонезії пропонують маркувати будинки тих, хто перебуває на самоізоляції

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У столиці Індонезії пропонують маркувати будинки тих, хто перебуває на самоізоляції

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Влада столиці Індонезії Джакарти оголосила про план клеїти наліпки на будинки жителів, які перебувають на самоізоляції. Про це повідомляє The Jakarta Post.

На думку епідеміологів, такі наліпки інформуватимуть місцевих поліцейських про стан здоровʼя людей, які живуть у позначеному будинку. Також це буде попередженням для тих, хто планує зайти в дім.

Заступник губернатора Джакарти Ахмад Риза Патрія заявив, що використання наліпок для позначення будинків відповідає постанові про ізоляцію в умовах пандемії. Він сказав, що правило створили, щоб допомагати медикам лікувати пацієнтів та інформувати оточуючих.

Однак цей план викликав опір. Омбудсмен Джакарти сказав, що маркування будинку може привести до того, що хворих будуть цуратись.

Противники цієї ініціативи зазначають, що таким чином влада вирішила зекономити — раніше людей пропонували відправляти на самоізоляцію в готелі, але це дорого.

  • Пляжами Флориди ходить «смерть із косою». Таким чином чоловік висловив протест любителям пляжного відпочинку, які не дотримуються соціальної дистанції, наражаючи себе та інших на ризик підхопити коронавірус.
  • Людина в костюмі лікаря від чуми два тижні лякає британське село, але поліція не вбачає в цьому правопорушення.
  • Інспектор поліції в Індії носить спеціальний шолом у вигляді коронавірусу, аби мотивувати людей залишатися вдома.