У Чернігівській області СБУ викрило угруповання, яке намагалось захопити владу і створити свою «міськраду»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Служба безпеки України виявила в місті Прилуки на Чернігівщині угруповання, яке планувало захопити владу і створити «альтернативні органи місцевого самоврядування».

Про це пише пресслужба СБУ.

«За попередніми даними слідства, учасники групи, до якої входили 9 місцевих жителів, намагалися створити в місті так званий «альтернативний» орган місцевого самоврядування. Для «легалізації» незаконної структури фігуранти розробили підроблені документи, зокрема статут «міськради», — йдеться в повідомленні.

Також організатори групи створили сторінки в соцмережі, де активно закликали місцевих жителів приєднуватися до них. Вони планували «розформувати» місцеві органи влади та навіть оголосили про створення «ліквідаційної комісії».

Під час обшуків правоохоронці знайшли підроблені документи, статути, бланки, печатки та низку інших предметів. Проти членів угруповання порушили справу за ч. 1 ст. 109 ККУ (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.