Голову Харківського окружного адмінсуду, викриту на передачі хабаря, відпустили під особисте зобов’язання

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Голову Харківського окружного адмінсуду, викриту на передачі хабаря, відпустили під особисте зобов’язання

Пресслужба СБУ

Слідча суддя Вищого антикорупційного суду обрала голові Харківського окружного адміністративного суду, яку підозрюють у передачі хабаря, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання — до 22 листопада.

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.

Відповідне рішення було ухвалено у четвер, 8 жовтня.

Підозрювана зобов’язана повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідком; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

  • 21 вересня правоохоронці викрили голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко на передачі хабаря. Вона тиснула на одного із суддів, щоби той виніс необхідну судову постанову в адміністративній справі, яка стосувалася земельного питання. За ухвалення суддею «правильного» рішення голова суду передала $3 тисячі.
  • Проти судді було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).