У Мексиці розбився літак із 400 кг кокаїну. Його переслідували військові вертольоти

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Мексиці після переслідування військовими вертольотами розбився легкомоторний літак із 400 кг кокаїну на борту. Обидва пілоти — імовірно, курʼєри наркокартелю — загинули.

Про це з посиланням на Міністерство оборони Мексики повідомляє Reuters.

Звідки вилітав літак і де його перехопили — невідомо, але вертольоти вели його до того моменту, поки у нього не закінчилося пальне. Літак при цьому намагався втекти від переслідування і міняв маршрут. Упав він біля будівель у місті Ботіха (штат Керетаро).

Останніми місяцями в Мексиці спостерігається сплеск повітряної контрабанди. У більшості випадків везуть наркотики і зброю. Тільки за вересень було кілька випадків падіння легких літаків і бізнес-джетів із забороненим вантажем.

  • У 2019 році Мексика знову загрузла у війнах з наркокартелями. Минулий рік ознаменувався новою хвилею вбивств і вуличних боїв, які не вщухають і донині.
  • У липні, напередодні візиту президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора до південних штатів найбільший наркокартель країни «Халіско» оприлюднив відео із воєнізованою колоною своїх бійців. Послання ролика — показати, «хто реальна влада».
  • До цього в центрі столиці Мексики бойовики картелю «Халіско» обстріляли міністра безпеки міста — він отримав три кульові поранення, а двоє офіцерів поліції загинули.