«Більше торгівлі та безпеки». Зеленський та премʼєр Британії Джонсон підписали угоду про політичне співробітництво

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Більше торгівлі та безпеки». Зеленський та премʼєр Британії Джонсон підписали угоду про політичне співробітництво

Офіс президента / Telegram

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підписали ​Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між країнами.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Документ передбачає проведення щорічних засідань Діалогу стратегічного партнерства на високому офіційному або найвищому урядовому рівні з усіх аспектів двосторонньої співпраці.

Також передбачено проведення засідань Торговельного комітету, який буде складатись з представників сторін.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter процитував Джонсона з приводу цієї угоди: «Це означає більше торгівлі, більше безпеки, більше взаємодії між Україною та Великою Британією. Два фланги Європи — західний і східний — стали ще ближчими».

Раніше Кулеба запросив Велику Британію приєднатися до платформи з деокупації Криму. Кримська платформа — це новий міжнародний майданчик, який консолідує спільні зусилля з виведення військ Росії з Криму та з виходу її адміністрації. На перших етапах він потрібен для обговорення проблем окупованого Росією півострова. Велика Британія відповіді поки не дала.

  • 7 жовтня Володимир Зеленський з дружиною прибули з візитом до Великої Британії. Український президент уже зустрівся з принцом Вільямом і Кейт Міддлтон. Того ж дня Україна і Велика Британія підписали Меморандум про посилення співпраці у військовій і військово-технічній сферах. Україна отримає $1,6 млрд кредиту.