«Старіти потрібно вдома». Жванецький припинив концертну діяльність

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Старіти потрібно вдома». Жванецький припинив концертну діяльність

Гіманов Олександр / УНІАН

Письменник-сатирик Михайло Жванецький більше не займатиметься концертною діяльністю.

Про це заявив його представник Олег Сташкевич виданню «Октагон».

«Публічна діяльність Жванецького завершена. Не тільки через карантин. Він розуміє, що вік не дозволяє йому виступати на колишньому високому рівні. Тому й передача «Черговий країни» закрита ще минулого року, і на екран він не виходить, і інтервʼю не дає. Він бережеться, але для свого віку почувається добре», — розповів він.

За словами Сташкевича, також Жванецький ліквідував статус індивідуального підприємця.

«Артистам потрібно мати мужність вчасно піти зі сцени. У Жванецького ця мужність є — вчасно піти зі сцени, не зволікати. Він реаліст і сказав, що не треба виходити на сцену. Старіти потрібно вдома. Людина втрачає якусь працездатність свою звичну, навіщо це демонструвати? Жванецький закрив передачу, закінчив концертну діяльність», — додав представник сатирика.

Водночас Сташкевич уточнив, що Жванецький, який останнім часом живе в Москві, продовжить публікувати свої твори у виданні «Огонек».

  • У березні 2020 року Жванецькому виповнилося 86 років, виступати на сцені він почав у 1960-х.
  • Жванецький народився в Одесі, називає себе радянським і російським письменником українського походження. Є почесним громадянином Одеси, народним артистом України, заслуженим діячем мистецтв Росії.
  • 27 лютого 2019 року Путін нагородив Жванецького орденом «За заслуги перед Вітчизною» III ступеня.