Нардеп «ЄС» Гончаренко заявив, що СБУ вимагає від партії перелік кандидатів на місцеві вибори на Донбасі. У відомстві спростовують

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

6 вересня депутат фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко повідомив, що партія отримала листа від СБУ Донецької та Луганської областей із вимогою надати інформацію про своїх кандидатів на місцевих виборах у цих областях. Про це він повідомив у Facebook.

«У листі просять надати перелік всіх кандидатів на місцеві вибори від нашої політичної партії, коротку характеристику і докладні біографічні дані на кожного кандидата від «ЄС», а також інформацію по витрачених коштах на передвиборчу кампанію та джерела їх походження», — заявив Гончаренко.

Депутат назвав це «привітом від Зеленського».

Водночас Служба безпеки України офіційно заявила, що співробітники СБУ не надсилали до партії «ЄС» жодних листів такого змісту.

«Зокрема, такі вихідні номери як у «документа», на який посилається партія, не використовуються Головним управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях, а вказаний номер телефону також йому не належить. Окрім того, керівник, чий підроблений підпис стоїть на листі, у цю дату не виконував тимчасові обов’язки начальника управління», — заявили в СБУ.

Окрім цього Служба безпеки зазначила, що всі заяви представників фракції «Європейська солідарність» з цього приводу слід розглядати «виключно через призму політичних перегонів і бажання отримати додаткові електоральні бали».

«Ми закликаємо всі без винятку політичні партії, які сьогодні беруть участь у виборах, не вдаватися до маніпуляцій, фейків та брудних технологій. І тим більше не намагатися втягнути у цей процес силові структури, які відповідають за безпеку держави та її громадян», — додали у відомстві.