Суд у Британії скасував рішення про передачу венесуельського золота лідеру опозиції

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Суд у Британії скасував рішення про передачу венесуельського золота лідеру опозиції

Carlos Becerra / Bloomberg via Getty Images

Апеляційний суд у Британії зобов’язав Високий суд Лондона переглянути своє рішення про передачу золотих резервів Венесуели лідеру опозиції Хуану Гуайдо.

Про це пише Deutsche Welle.

«Перш ніж буде дана однозначна відповідь, має бути визначено, чи визнається Гуайдо за всіх можливих обставин президентом Венесуели, а Мадуро, у свою чергу, за жодних», — йдеться в поясненні апеляційного суду.

У Банку Англії зберігається близько одного мільярда доларів у золоті, які належать Венесуелі. Наразі суд має вирішити, кому їх віддати — президенту Ніколасу Мадуро чи лідеру опозиції Хуану Гуайдо. У своєму попередньому рішенні Високий суд трактував останні заяви МЗС Британії як визнання Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

  • 2 липня Високий суд Англії не задовольнив прохання президента Венесуели Ніколаса Мадуро передати золото країни, яке зберігається в Банку Англії.
  • Причиною судових позовів стало те, що Мадуро вимагав від Банку Англії передати венесуельське золото для «фінансування боротьби із пандемією коронавірусу». Золото зберігається там після багатьох санкцій проти Венесуели і самого Мадуро з боку США та Британії.