Bihus.info: «Слуга» Дубінський створював фейки про повій на Майдані. Той у відповідь анонсував «убивчі документи» про Бігуса

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Bihus.info: «Слуга» Дубінський створював фейки про повій на Майдані. Той у відповідь анонсував «убивчі документи» про Бігуса

УНІАН / Кузьмін Олександр

Нардеп партії «Слуга народу» і екстелеведучий Олександр Дубінський під час Революції Гідності займався створенням антимайданівських фейків на замовлення найближчого оточення колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info.

Журналісти отримали доступ до листування за період з грудня 2013 до лютого 2014 роу. Його учасниками, найімовірніше, є Олександр Дубінський, очільниця холдингу «Вєсті» та цивільна дружина ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка Ольга Семченко, а також ексголовред «Вєстєй» Ігор Гужва. Основна тема обговорень — планування заходів, що можуть дискредитувати Революцію Гідності.

Над цим планом і працює абонент [email protected]. Ця скринька досі вказана поштою Олександра Дубінського у Facebook, а також використовувалась Дубінським публічно в часи Януковича під час організації круглого столу за участю Олександра Клименка. Дубінський підтвердив Bihus.Info, що досі користується цим акаунтом, але заперечив, що вів з нього обговорення кампанії проти Євромайдану в інтересах Клименка.

Акаунт, з яким листується Дубінський, звертаючись до адресата «Ольга Владиславовна», — [email protected] — використовувала, найімовірніше, Ольга Владиславівна Семченко, цивільна дружина Клименка.

20 грудня 2013 року alexandr.dubinsky надсилає лист із назвою «Предложения по информационной кампании «Майдан меньшинства». Це план із 20 заходів, які мають дискредитувати Майдан. Основні методи: інформаційні вкиди, фейкові ролики та псевдорозслідування про Революцію Гідності та тодішніх лідерів опозиції. За кілька днів alexandr.dubinsky на прохання, імовірно, Семченко пропонує деталі реалізації фейку про «повій на Майдані».

Загальна вартість плану — близько $500 тисяч плюс, орієнтовно, $100 тисяч на непередбачувані витрати. Його гонорар як координатора мав становити 10%.

Основа ідеї — за допомогою міліціонерів привезти на Майдан повій з київських околиць, посадити в конкретній точці на Хрещатику, розповісти їм, що саме потрібно говорити, можливо, забезпечити їх наркотиками. Далі до них мали прийти журналісти Дубінського, зняти прихованою камерою і поширити відео в інтернеті з конкретними тегами: повії, Майдан, революція.

26 грудня 2013 року на YouTube каналі «Ярослава Небесная» зʼявилось відео, на якому тодішня журналістка програми «Гроші» (1+1) Ярослава Коба розпитує жінок на Майдані про секс-послуги, а вони охоче розповідають. Далі лінк на це відео Коба публікує у Facebook саме з тим підписом, який погоджував alexandr.dubinsky з «Ольгою Владиславівною».

А потім і сам Дубінський публікує лінк на ролик «Проститутки Майдан» у своєму Facebook.

Також була ідея показати, як Кличко «літає» до Москви. Для цього пропонувалось орендувати один з чартерних літаків, яким користується і Кличко, і відправити його до Росії. А потім заявити про польоти Кличка до Москви. Але цей план так і не реалізували.

У день виходу цього розслідування Дубінський зробив пост у Telegram-каналі з цього приводу. Скріншоти листування називає «намальованими».

«Хоча важко уявити, що якби вони були у кого-то в руках — їх би не опублікували раніше», — зазначив нардеп.

Дубінський також анонсував викриття особистих фінансових махінацій Бігуса і махінацій з держзакупівлями його батька.

Окрім цього, нардеп анонсував пресконференцію свого адвоката, яка присвячена темі нового етапу інформаційної війни проти нього.