«Ніколи не бачив нічого подібного». Ведучий президентських дебатів у США заявив, що Трамп перетворив дискусію на балаган

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Ніколи не бачив нічого подібного». Ведучий президентських дебатів у США заявив, що Трамп перетворив дискусію на балаган

Кріс Воллес.

Пресслужба Кремля

Модератор перших дебатів кандидатів у президенти США Кріс Воллес прокоментував дискусію Дональда Трампа і Джо Байдена. Він заявив, що ніколи не бачив «нічого подібного». Про це повідомляє The New York Times.

За словами Воллеса, ці дебати — «жахлива втрачена можливість» для Трампа, адже він мав гарну нагоду висловитися з приводу серйозних проблем у США, а натомість перетворив дискусію на «балаган з особистими образами».

Ведучий розповів, що спочатку вирішив працювати максимально «з тіні», але йому дуже швидко довелось пройти шлях від «будь ласка, не перебивайте» через «дотримуйтесь правил» до «це не йде на користь країні». Воллес заявив, що чинний президент не збирався припиняти нехтувати правилами дебатів. Модератор додав, що під час дискусії не усвідомлював, що така поведінка Трампа була стратегією для всіх дебатів, а не тільки для їхнього початку.

«Загалом, я зробив все, що міг, у цьому в мене немає ніяких сумнівів. Я просто розчарований результатами. Але, що набагато важливіше, я розчарований за країну, тому що це міг бути набагато більш корисний вечір, ніж виявився», — зазначив Воллес.

Воллес розповів, що намагався забезпечити неупереджене обговорення, щоб уникнути прийняття будь-чиєї сторони. Зазначимо, що Воллес — ведучий лояльного до Трампа телеканалу Fox News.

Нагадаємо, під час дебатів чинний президент США Трамп неодноразово перебивав Байдена, попри зауваження модератора, який просив не заважати відповідати на запитання. Уже на 18-й хвилині демократичний кандидат попросив чинного президента «заткнутися». Також Байден назвав Трампа «щеням Путіна».

Згідно з опитуванням CBS, більшість глядачів були роздратовані, 83% оцінили дебати негативно. Байдена підтримали 48% глядачів, а Трампа — 41%.

Після цієї дискусії Комісія з президентських дебатів оголосила, що змінить їхній формат.

Це були перші дебати з трьох. Наступний раунд відбудеться 15 жовтня в Маямі, а третій — 22 жовтня в Нешвіллі. Також 7 жовтня дебатуватимуть кандидати у віцепрезиденти — чинний заступник глави держави Майкл Пенс і сенаторка Камала Гарріс.

  • Вибори президента США заплановані на 3 листопада.
  • Шість із десяти глядачів теледебатів між кандидатами в президенти Дональдом Трампом і Джо Байденом переконані, що перемога за останнім. Лише троє з десяти вважають, що більш переконливим був чинний глава держави.