У Японії виробили першу у світі ультрафіолетову лампу, яка вбиває коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Великий японський виробник світлового обладнання Ushio Inc. випустив ультрафіолетову лампу, яка може вбити коронавірус, не завдаючи шкоди здоровʼю людини. Це перша у світі лампа такого типу.

Про це повідомляє Kyodo News.

УФ-лампа Care 222 буде використовуватися для дезінфекції житлових приміщень, автобусів, поїздів, офісів, ліфтів та інших місць з великим потоком або скупченням людей.

Ushio Inc.

Розробники пояснили, що звичайні ультрафіолетові промені не можна використовувати в приміщеннях, де є люди, оскільки вони спричинюють рак шкіри і проблеми з очима. Лампа Care 222 випромінює ультрафіолетові промені з довжиною хвилі 222 нанометри, на відміну від звичайних 254 нанометрів. Таким чином нова лампа вбиває мікроби, але не шкодить людині.

В Ushio повідомили, що на цій конкретній довжині хвилі УФ-промені не можуть проникати ні на поверхню шкіри, ні в очі.

Лампа Care 222 за шість-сім хвилин нейтралізує 99% вірусів і бактерій в повітрі. Також вона стерилізує обʼєкти площею до 3 квадратних метрів.

Ushio Inc.

Недавнє дослідження підтвердило, що 222-нанометрові УФ-промені ефективні у знищенні коронавірусу.

Пристрій важить 1,2 кг і коштує приблизно $2 860. Компанія заявила, що наразі приймає замовлення тільки від медичних установ, але буде обслуговувати інших клієнтів, як тільки виробництво буде відповідати попиту.

  • Вчені міноборони Великої Британії знайшли можливого «вбивцю» COVID-19. Ним виявився компонент спрею від комарів.