Уряд погодив відставку керівника Чернігівської ОДА та запропонував заступників голів низки державних служб і адміністрацій

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Уряд погодив відставку керівника Чернігівської ОДА та запропонував заступників голів низки державних служб і адміністрацій

Voevoda / Wikipedia

На сьогоднішньому засіданні Кабмін призначив нових заступників голів низки державних служб та адміністрацій і виніс подання президенту щодо звільнення керівника Чернігівської облдержадміністрації Андрія Прокопенка.

Про це повідомив представник уряду в Раді Василь Мокан.

Крім погодження відставки керівника Чернігівської ОДА, також президенту винесли на розгляд звільнення голови Бориспільської РДА Володимира Строканя. Також подали на звільнення першого заступника голови Державного агентства лісових ресурсів України Сергія Власенка.

Серед призначень — новий заступник голови Державного космічного агентства, яким став колишній керівник Саратської РДА Одеської області Михайло Лев.

Також Кабмін повернув на посаду президента Української державної корпорації по транспортному будівництву «Укртрансбуд» Віктора Блонського, звільненого в 2015 році рішенням тодішнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Також призначили заступників голів Державного агентства України з питань кіно, Держказначейської служби України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру й Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації.

Новим заступником голови Волинської ОДА стане Сергій Мовенко, якого ще в липні призначили заступником голови РДА міста Маневичі. Заступницею голови Одеської ОДА стане Анастасія Бондар, яка до цього працювала у виконавчому комітеті Ізмаїльської міськради.

  • 1 листопада 2019 року президент Володимир Зеленський призначив політтехнолога Андрія Прокопенка на посаду глави Чернігівської ОДА. 12 вересня 2020 року той подав заяву про відставку. За словами Прокопенка, він був позбавлений впливу на кадрову політику та формування складу кандидатів до обласної ради, тож його робота не має сенсу.