У «Слузі народу» заявили, що нардеп Юрченко пише заяву на вихід із фракції. ЗМІ повідомляли, що його помічника спіймали на хабарі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У «Слузі народу» заявили, що нардеп Юрченко пише заяву на вихід із фракції. ЗМІ повідомляли, що його помічника спіймали на хабарі

Синиця Олександр / УНІАН

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Юрченко пише заяву про вихід із фракції через повідомлення про те, що його помічника спіймали на хабарі.

Про це у своєму Telegram написав нардеп від «СН» Олександр Качура.

«Депутат Юрченко добровільно пише заяву на вихід з фракції «Слуга народу» до вирішення ситуації із «хабарем помічника», - зазначив він.

Олександр Юрченко був обраний до Ради за мажоритарним округом №211 (Голосіївський район Києва). Він є головою підкомітету з питань поводження з побутовими відходами комітету Ради з питань енергетики та ЖКГ.

Про що йдеться?

Уранці 13 вересня виключений зі «Слуги народу» нардеп Гео Лерос опублікував у своєму Facebook інформацію про те, що за кілька днів до цього НАБУ спіймали на хабарі помічника Юрченка. Він нібито узяв перші 13 із 200 тисяч доларів, які планувалося заплатити Юрченку за законопроєкт, який був пов’язаний із побутовими відходами. Лерос також написав, що генпрокурорка Ірина Венедіктова нібито блокує підписання підозри депутату Юрченку.

Джерела інших українських ЗМІ також підтвердили інформацію про хабар помічнику Юрченка. Йому начебто оголосили підозру, але не затримували. Виявили цей процес у рамках тривалої спецоперації, під час якої «вели» кількох нардепів цього комітету.

Водночас в Офісі генерального прокурора все спростовують. «Інформація провокаційного характеру, Офіс Генерального прокурора не отримував матеріал. Повідомлення про підозру народним депутатам України готує генеральний прокурор, а не НАБУ», — зазначили там.