Зеленський запровадив стипендії для видатних спортсменів із неолімпійських видів спорту

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Президент України Володимир Зеленський запровадив 50 стипендій для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їхніх тренерів.

Про це повідомили у пресслужбі глави держави.

Згідно з указом, який підписав президент, стипендії призначаються з метою стимулювання успішних виступів на міжнародній спортивній арені, визнання вагомого внеску в розвиток спорту й іще вищих досягнень.

На здобуття відзнаки висуваються спортсмени зі складу національних збірних команд України з неолімпійських видів спорту, що входять до програм Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту, Всесвітніх ігор з єдиноборств, Всесвітньої шахової олімпіади та Європейських ігор, які посіли в нинішньому році перше-третє місця на Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту, чемпіонатах світу, перше місце на чемпіонатах Європи з неолімпійських видів спорту, а також їхні тренери.

Розміри стипендій становлять від трьох до 12 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 липня прожитковий мінімум для працездатних осіб — 2 197 грн).

Порядок проведення конкурсу на здобуття стипендій визначається Міністерством молоді та спорту України.

Окрім цього Зеленський підписав укази про призначення стипендій для дітей з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях, спортсменів з олімпійських, паралімпійських і дефлімпійських видів спорту, а також їхніх тренерів.

  • 2 вересня на розгляд уряду мали винести затвердження проєкту указу президента про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти. У списку є й батько президента — Олександр Зеленський. Проте це питання зняли з розгляду уряду.
  • 3 вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що ще з 2017 року «трудовий колектив неодноразово вносив подання на відзначення Олександра Семеновича Зеленського».
  • Розмір державної стипендії становить 2 568 гривень на місяць.