У Білорусі порушили справу проти чоловіка, на якого на акції протесту наїхав автозак. Сам активіст потребує термінової операції на мозку

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Білорусі порушили справу проти чоловіка, на якого на акції протесту наїхав автозак. Сам активіст потребує термінової операції на мозку

Наша Ніва

У Білорусі проти активіста, який у перший день протестів у Мінську ледь не загинув під колесами автозаку, порушили кримінальну справу про масові заворушення.

Про це повідомляє «Радыё Свабода».

За словами відомого білоруського майстра кераміки, дерева, глини і шкіри Вадима Сугойда, його 30-річний племінник Єгор після падіння з автозаку отримав важку травму голови і потрапив до нейрохірургічного відділення 5-ї клінічної лікарні, потім його перевели до лікарні швидкої допомоги.

«У голові дві гематоми, насправді це пухлини, які потрібно терміново видалити. Лікарі так і сказали: потрібно робити операцію. Поставили в чергу, оформили лікарняний і відпустили на час додому. Але в понеділок приїхала поліція: провели обшук, вилучили жорсткий диск із компʼютера. Ну і його самого, звичайно, забрали», — додав він.

За словами Вадима Сугойда, його племінник нині перебуває у СІЗО №1 на вулиці Володарського у Мінську.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох людей, побили сотні та затримали тисячі громадян. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.