МВФ відмовився надати Білорусі $940 млн на боротьбу з коронавірусом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міжнародний валютний фонд відмовився надати кредит Білорусі у $940 мільйонів на допомогу в боротьбі з коронавірусом.

Про це заявив речник МВФ Джеррі Райс, пише Интерфакс.

«У березні Білорусь звернулася до МВФ з проханням обговорити можливу екстрену допомогу, але угода не була досягнута, ми не знайшли способу подолати значні розбіжності з приводу належної реакції [влади] на цю проблему», — пояснив він.

За його словами, інструмент швидкого фінансування не має «жорстких вимог». Від Білорусі не вимагали карантину, жорсткої ізоляції, але очікували виконання рекомендацій ВООЗ щодо боротьби з поширенням коронавірусу.

«Потрібні гарантії прозорості та відповідні політичні заходи, щоб забезпечити використання фінансових коштів для боротьби з пандемією і сприяння економічній стабільності», — зазначив представник МВФ.

  • Наприкінці квітня ВООЗ уже закликала уряд Білорусі запровадити обмежувальні заходи, щоб сповільнити поширення коронавірусу. Але Олександр Лукашенко називає пандемію «масовим психозом».
  • Лукашенко заявляв, що у країні немає необхідності вводити карантин. На його думку, оскільки в кожної людини захворювання на коронавірус протікає по-своєму, у Білорусі діють «за ситуацією».