У Києві зафіксували 404 нові випадки коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Києві зафіксували 404 нові випадки коронавірусу

Минулої доби у столиці зафіксували 404 нові випадки коронавірусної хвороби.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко.

За добу померли семеро людей. До лікарень столиці госпіталізували 58 пацієнтів, захворіли також 13 медиків.Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі — 81, Деснянському – 64, Дніпровському — 53 випадки. Одужали за минулу добу 168 людей.

Таким чином, за час пандемії у столиці вже 16 523 підтверджені випадки захворювання на COVID-19. Коронавірус забрав життя 261 киянина. Хворобу подолали 5 170 мешканців Києва.

Кличко додав, що станом на сьогодні в інфекційних відділеннях, у боксах, де лежать хворі на COVID-19, перебувають по 2—3 людини. Наразі в Києві вистачає палат для прийому хворих на коронавірус.

«Загалом у 18 медзакладах столиці, підготовлених для прийому хворих на COVID-19, — понад дві тисячі ліжок. Усі вони – в ізольованих відділеннях. У кожній палаті є система подачі кисню. І кожна палата — теж ізольована. Апаратів ШВЛ у лікарнях сьогодні понад 400», — написав столичний очільник.

За його словами, лікарям вистачає медикаментів і засобів індивідуального захисту, що закуповує місто, отже, ситуація із захворюваністю поки контрольована.

  • В Україні зафіксували черговий рекордний показник з кількості нових випадків коронавірусу. Протягом доби 10 вересня в Україні виявили 3 144 нових хворих.
  • В Україні з 14 вересня протягом двох тижнів діятиме новий поділ регіонів на зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення коронавірусу. Київ і Вінниця потрапили до «помаранчевої» зони.