Для жителів Криму запустили чат-бот. Він відповідає на питання про адміністративні послуги

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Україні для жителів окупованого Криму в Telegram запустили чат-бот CrimeaIsUAbot, який зможе консультувати кримчан про адміністративні та соціальні послуги.

Як повідомляє Офіс президента, бот був створений спільно з представництвом президента в Криму, правозахисною організацією «КримSOS» і Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

Бот в режимі 24/7 відповідатиме на найпоширеніші запитання, такі як оформлення паспорта громадянина України, свідоцтва про народження і смерті на окупованій території, порядок перетину КПВВ і так далі. «І це – зі зразками документів для заповнення та можливістю записатися в чергу на подачу документів [...]. Перелік актуальних питань, на які можна буде отримати відповіді, доповнюватиметься», — додали в ОП.

Представництво президента спільно з кількома міністерствами також працює над впровадженням онлайн-послуг для жителів Криму.

Зараз вже працює електронна черга для подачі документів на отримання біометричного паспорта або ID-картки громадянина України, укладення декларації з сімейним лікарем. Паралельно триває робота щодо подачі в онлайн-режимі документів на реєстрацію шлюбу, онлайн-нотаріату, документів на проїзд на тимчасово окуповану територію для іноземців та документів для реєстрації актів цивільного стану, зокрема народжень. Також триває розробка подачі документів онлайн в установи вищої освіти для дітей з Криму.

  • З 29 серпня КПВВ на адмінмежі з анексованим Кримом почали працювати за новими правилами. Громадяни, які будуть їхати на материкову частину України, повинні пройти двотижневу самоізоляцію або отримати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, а також встановити додаток «Дія».