Мер Тернополя звернувся до поліцейських. Просить не штрафувати бізнес, який працює попри «червону» зону карантину

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Мер Тернополя звернувся до поліцейських. Просить не штрафувати бізнес, який працює попри «червону» зону карантину

Мер Тернополя Сергій Надал записав звернення до правоохоронців з проханням не штрафувати підприємців, які продовжують працювати після того, як місто опинилося у «червоній» зоні карантину. Про це Надал, який сам хворіє на коронавірус, повідомив у Facebook.

Очільник міста стверджує, що лікарні не отримали обіцяних коштів від уряду і працюють за кошти з місцевих податків.

«Знаю, що вам дали наказ штрафувати підприємців міста і області […] Вас змушують тиснути на тернопільських підприємців, щоб вони зупинили свою роботу. Ви маєте знати, що саме завдяки місцевим податкам працюють наші тернопільські лікарні. На їх роботу уряд обіцяв мільйони, а не дав ні копійки […] І це в той час, коли люди, які вас змушують боротися з підприємцями, й надалі будуть відпочивати у «велюрових ресторанах», — заявив Надал.

У відео мер запитує у поліцейських, чи вони хочуть, щоб у будинки перестали постачати тепло та гарячу воду та щоб повністю зупинився громадський транспорт? І одразу ж додає: «Це станеться, якщо знищити економіку Тернополя».

  • В Україні від 7 вересня протягом двох тижнів діятиме нове епідемічне зонування, повʼязане з небезпекою поширення коронавірусу. У «червоній» зоні: Івано-Франківськ, Коломия, Калуш, Тернопіль, Чернівці та інші міста. Попри це, влада Тернополя відмовилася посилювати карантин.
  • 4 вересня Івано-Франківська міська рада подала позов до Окружного адміністративного суду Києва на Кабінет міністрів через внесення міста до «червоної» зони карантину.