Біля Кабміну на акцію вийшли Alyona Alyona, Аліна Паш та низка інших артистів. Вони проти обмежень на концерти

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Українські артисти, організатори фестивалів та концертів, а також «Українська музична профспілка» прийшли з мітингом під будівлю Кабінету міністрів на підтримку концертно-музичної індустрії. В акції під назвою «Нас не чують» взяли участь Оля Полякова, Alyona Alyona, Аліна Паш, шоумен Андрій Джеджула, а також низка інших діячів шоу-бізнесу.

Мітинг зібрав близько 100 осіб. Вони протестують проти вибіркових карантинних обмежень та дискримінації організаторів концертів. Основна вимога — дати можливість працювати і створити умови, які дозволять індустрії вижити.

Крім цього учасники протесту вимагають від премʼєр-міністра Дениса Шмигаля створити робочу групу для розробки програми виходу з кризи. У ній вони хочуть бачити представників індустрії, Мінкультури, МОЗ та МВС.

«З останніми діями КМУ у вигляді постанови 720 від 26 серпня ми вже не можемо миритися. Тепер організаторів поділяють ще й за таким принципом: ті, що при реєстрації бізнесу вибрали «концертний» КВЕД [Класифікатор видів економічної діяльності] як основний, мають право проводити культурні заходи. Всі інші — ні. Хоча насправді всі розуміють, що основний КВЕД — це формальність при реєстрації СПД [субʼєкт підприємницької діяльності], і взагалі КВЕДи потрібні тільки для статистики», — заявили організатори.