«Зеленський перетворюється на гіршу копію Януковича». Лерос назвав кілька претензій до президента, одна з них — через Єрмака

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Зеленський перетворюється на гіршу копію Януковича». Лерос назвав кілька претензій до президента, одна з них — через Єрмака

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Виключений зі «Слуги народу» нардеп Гео Лерос заявив, що президент Володимир Зеленський «сильно змінився» з початку своєї каденції і «перетворюється на гіршу копію Януковича».

Про це нардеп сказав в ефірі «Громадського».

«Людина в період з початку каденції за пів року настільки сильно змінилася, і вона ще більше трансформувалася за цей короткий відтинок часу — з лютого до вересня», — вважає Лерос.

Серед прикладів він наводить стиль спілкування Зеленського. «Зараз він перетворюється на гіршу копію Януковича. Коли до нього підходять і запитують: «Це не агітація, коли ви з брендом «Слуги народу» їздите регіонами перед виборами?» А він просто по-хамськи відповідає: «Це ваша думка, я не повинен відповідати», — сказав Лерос.

Він додає, що зараз Зеленський нібито обрав вектор, який повністю відрізняється від того, задля чого створювалася партія «Слуга народу», саме тому тепер він вважає президента ворогом, хоча колись його підтримував і навіть був радником.

Нардеп назвав кілька претензій до Зеленського, серед них — те, що не звільнили голову Офісу президента Андрія Єрмака після публікації записів з його братом, який обговорює питання призначення на різні державні посади, а також те, що «через Єрмака повністю контролюються правоохоронні органи, крім НАБУ».

Щодо самого НАБУ, то Лерос вважає, що відомство сьогодні є єдиним незалежним органом, який, принаймні зараз, «не підіграє Офісу президента та не працює в режимі ручного керування». Він наголошує, що виступає проти звільнення Артема Ситника з посади директора НАБУ, хоча раніше він був «за».

Він також вважає, що глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія та очільник партії Олександр Корнієнко не контролюють фракцію й «не мають поваги серед народних депутатів». «Якщо глянути на камерах, що відбувалося в залі, стає чітко [видно], що ні Арахамія, ні Корнієнко не контролюють ситуацію і не мають поваги серед народних депутатів», — заявив Лерос.

  • 1 вересня з трибуни Верховної Ради Лерос звинуватив президента у «злитті зі старою системою» і порушенні передвиборчих обіцянок. Того ж дня його виключили з фракції. Лерос заявив, що це сталося за розпорядженням Зеленського, хоча сам президент це спростовує.
  • У березні Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця».
  • Увечері 28 серпня народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос заявив, що йому підпалили автомобіль. Поліція почала розслідування.