Ізраїль уклав угоду з ХАМАС щодо деескалації

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Ізраїль уклав угоду з ХАМАС щодо деескалації

Israel Defense Forces / Flickr

Увечері 31 серпня Ізраїль досяг нових домовленостей з палестинським угрупованням ХАМАС щодо деескалації ситуації в секторі Гази. Про це повідомляє газета Тһе Jerusalem Post.

У заяві йдеться, що взаєморозуміння досягли «після раунду обговорень і контактів, зокрема з посланником Єгипту Мохаммедом аль-Емаді».

Оголошення зробили після двох тижнів напруженості між Ізраїлем і ХАМАС, протягом яких в бік Ізраїлю запустили сотні повітряних кульок із прикріпленою вибухівкою.

За словами ХАМАС, нові домовленості містять «низку проєктів, які служать нашому народові в секторі Гази та допоможуть йому справитися зі спалахом коронавірусу».

Крім того, відповідно до домовленостей, ХАМАС та Ізраїль домовилися відновити спокій, що панував перед останнім спалахом насильства.

Також увечері 31 серпня стало відомо, що Ізраїль погодився відновити відвантаження палива до сектора Гази. Нагадаємо, що 13 серпня Ізраїль припинив подачу палива в сектор Гази через те, що палестинці запустили повітряні кулі та повітряних зміїв із вибухівкою на його територію.

«Якщо ХАМАС, який несе відповідальність за все, що відбувається в секторі Гази, не виконає свої зобовʼязання, Ізраїль діятиме відповідно», — заявив міністр оборони Ізраїлю.