Резиденцію президента в Маріїнському палаці з вересня відкриють для екскурсій. Як придбати квиток і за скільки?

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Резиденцію президента в Маріїнському палаці з вересня відкриють для екскурсій. Як придбати квиток і за скільки?

Пресслужба Офісу президента України

Церемоніальна резиденція президента України, яка розміщується в Маріїнському палаці в Києві, стане доступною для екскурсій — уже з 4 вересня. Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

«Цей палац має довгу та складну історію. Але це також частина української історії. І я вважаю, правильно відкрити двері палацу для всіх людей, усіх українців, щоб кожен зміг торкнутися сторінок цієї історії», — цитує президента Володимира Зеленського його пресслужба.

Палац можна буде відвідати протягом трьох днів на тиждень — у п’ятницю, суботу та неділю з 10:00 до 17:00.

Для цього необхідно попередньо забронювати дату та час візиту на цьому сайті, а вже безпосередньо перед початком екскурсії — купити квиток. Екскурсія триватиме 45 хвилин.

Вартість квитка становить 150 гривень. Для пільгових категорій громадян — 75 гривень. Безкоштовними екскурсії будуть для дітей до семи років. Також щочетверга доступ до палацу буде лише для організованих груп школярів.

В ОП додають, що під час екскурсії палацом можна буде ознайомитися з експозицією картин і подарунків президентів України, церемоніальною залою та залою для переговорів.