ЗСУ під час танкових тренувань вперше застосували технологію LASERTAG. Вона допомагає фіксувати влучання за допомогою лазеру

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Збройні Сили України під час танкових змагань у Рівненській області вперше застосували технологію LASERTAG. Вона за допомогою лазеру визначала потрапляння пострілів у ціль.

Про це пише «АрміяInform».

«Для умовного ведення вогню з гармати та кулемета використовується імітатор стрільби зі спареним лазерним випромінювачем, що закріплюється на стволі. Відстань та область ураження гармати й кулемета різна, що робить умовне ведення вогню максимально реалістичним. Постріл супроводжується гучним звуком вибуху піротехніки, що підвищує реалістичність навчання. Кількість умовних пострілів може бути обмежена аналогічно до боєприпасів танка», — розповів керівник департаменту військового виробництва компанії SKIF Едуард Дебелий.

Така система є імітацією стрільби. Вона за допомогою лазеру може визначити, чи були уражені танковим взводом різні цілі.

Самим же учасникам тренувань використання лазерів сподобалися. Як розповів командир взводу 17-ї танкової Криворізької бригади лейтенант Максим Захарченко, умовні бої із використанням лазерів були дуже схожі на тренажер, який максимально наближений до реальних бойових дій.

  • Міноборони Великої Британії розглядає варіант повної відмови від танків у рамках програми з модернізації Збройних сил. Відомство вважає, що така техніка застаріла і не відповідає сучасним реаліям ведення бойових дій.