У Росії звільнили главу Антидопінгового агентства Гануса. Він відомий критикою Кремля

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Загальні збори Російського антидопінгового агентства звільнили главу організації Юрія Гануса. Раніше таку рекомендацію дала наглядова рада агентства. Про це повідомляє російська служба BBC.

«Сьогодні ми ще раз ознайомилися з доводами [наглядової] ради, заслухали доповідь аудитора і генерального директора Гануса. Уважно розглянувши доводи, загальні збори вирішили прийняти рекомендацію і усунути Гануса. Рішення було ухвалено одностайно», — заявив глава Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков.

Виконувати обовʼязки гендиректора буде юрист агентства Михайло Буханов. Нового гендиректора оберуть протягом пів року.

Сам Ганус назвав це рішення помилковим: «У моєму розумінні це помилкове рішення, відповідно, нехай вони отримують задоволення від своїх помилок. Засновники можуть приймати будь-яке рішення, це їхнє право відповідно до законодавства».

BBC повідомляє, що Ганус відомий різкими висловлюваннями на адресу чиновників і Кремля.

Всесвітнє антидопінгове агентство WADA вже висловило занепокоєння з приводу звільнення Гануса:

«Ми занепокоєні стосовно того, як засновники [Російського антидопінгового агентства] приймають рішення щодо Гануса за рекомендацією наглядової ради. WADA контактує з російськими колегами, щоб отримати додаткові розʼяснення щодо останніх подій».

Нагадаємо, у грудні 2019 року Всесвітнє антидопінгове агентство заборонило Росії на 4 роки приймати чемпіонати світу та подавати заявки на їхнє проведення.

  • WADA підозрювало 298 російських спортсменів у порушенні антидопінгових правил. Такого висновку у WADA дійшли після того, як перевірили дані з 2 262 проб із лабораторії РУСАДА. З них 578 зразків, узятих у 298 спортсменів, стали пріоритетними для розслідування.