Зеленський представив нового очільника Кіровоградської області

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Зеленський представив нового очільника Кіровоградської області

Anderey Nazarenko / Facebook

Президент Володимир Зеленський представив нового голову Кіровоградської обласної державної адміністрації — місцевого бізнесмена Андрія Назаренка. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Назаренко зауважив, що першим його пріоритетом буде максимальна прозорість, відкритість і публічність обласної влади для побудови ефективної системи спілкування з людьми.

«Будемо допомагати розкриватися локальному бізнесу та залучати великих інвесторів, щоб розкрити потенціал землі, надр і виробництв, що простоюють», — зазначив новий глава ОДА.

Також серед пріоритетів він назвав покращення сприйняття області серед людей, щоб вони відчували «гордість за рідний край».

Назаренко у 2010 poці oбіймав пoсаду диpектopа pегіoнальнoгo центpу з інвестицій та poзвитку, а в 2012 poці пpацював на пoсаді начальника кoмунальнoгo підпpиємства «Pегіoнальна служба oхopoни і pеставpації памʼятoк містoбудування та аpхітектуpи».

Останнім місцем роботи у декларації зазначено ТОВ «2-й імені Петровського цукровий завод».

  • Увечері 25 червня Національне антикорупційне бюро затримало голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня за вимагання хабаря в розмірі 1,8 мільйона гривень. Разом з ним затримали і спільника.
  • За даними НАБУ, чиновники вимагали у керівника одного з обласних осередків державного органу хабар за те, щоб не «створювати йому перешкод» у діяльності. Кошти вони отримували траншами. Перший — 100 тисяч гривень — Балонь зі спільником отримали в червні 2020 року. Під час отримання другого — 250 тисяч гривень — їх затримали.
  • 27 червня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід голові Кіровоградської ОДА Андрію Балоню. Його взяли під варту на два місяці з можливістю застави у 10 мільйонів гривень. Через деякий час Балонь вніс заставу і вийшов із СІЗО.
  • Того ж дня президент Володимир Зеленський офіційно звільнив Андрія Балоня.