Лукашенко пригрозив відправити студентів-протестувальників до армії та заявив, що на його підтримку вийшли мільйони білорусів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Лукашенко пригрозив відправити студентів-протестувальників до армії та заявив, що на його підтримку вийшли мільйони білорусів

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив студентам, які беруть участь у протестах, відправити їх до армії.

Про це він заявив на нараді в Мінську 27 серпня, пише БЕЛТА.

«А потім, ви ж повинні розуміти, що хлопцям ми дали відстрочку від армії на час навчання у виші. Ну, не хочуть вчитися, тоді Батьківщину треба захищати. У нас Вітчизна в небезпеці. Я уявляю, що після цього вибухне. Мені почнуть дорікати, що я залякую студентів до армії відправити. Та ні! Повторюю: хто хоче вчитися — той буде вчитися, матиме цю відстрочку. Хто піде на вулицю або вчитися не захоче, заходи застосуємо за законом», — пояснив Лукашенко.

Він зазначив, що готовий до діалогу із студентськими та трудовими колективами. Зокрема, це може стосуватися і змін до Конституції Білорусі.

«Усі хочуть нового політичного устрою. Та заради бога, давайте візьмемося за Конституцію, вносьте пропозиції, сформуємо нову Конституцію — це головний закон у будь-якій країні. І «танцювати» треба від Конституції», — вважає Лукашенко.

Що стосується масових протестів, то він вкотре запевнив, що з цим потрібно «розібратися». На його думку, на вулиці країни вже виходили три мільйони білорусів, які засвідчували свою підтримку його політики. Усього в Білорусі проживає 9,5 мільйона людей.

«Наш електорат більш спокійний: ветерани, пенсіонери, фахівці. Вони знають свою справу, працюють. Тому ми й будемо мати ту кількість людей — 80%, які за нас проголосували», — підкреслив Лукашенко.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.