Зеленський поговорив із держсекретарем США Помпео. Обговорили режим тиші на Донбасі та ситуацію у Білорусі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із держсекретарем США Майком Помпео, під час якої обговорили процес мирного врегулювання на Донбасі та ситуацію у Білорусі. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський відзначив важливість фінансової допомоги від США та співпрацю у сфері безпеки.

Президент також розповів про зусилля української сторони для досягнення прогресу у мирному врегулюванні ситуації на Донбасі, наголосивши, що триває 31 день режиму «тиші». Помпео привітав це досягнення й відзначив, що Україна має двопартійну підтримку США.

Також під час розмови обговорили ситуацію в Білорусі. «Україна ніколи не втручалася й не планує втручатися у вибори будь-якої держави», — цитує Зеленського пресслужба.

Крім того, президент зазначив, що не допустить будь-якого втручання України в американські вибори.

Зеленський додав, що детальніше обговорить деякі питання двосторонніх відносин із заступником держсекретаря США Стівеном Біганом під час зустрічі у Кривому Розі.

  • 22 липня під час засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції домовилися про повне та всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі з 00:01 27 липня. ОБСЄ вже нарахувала 702 порушення «тиші».