​​«Слуга народу» представила кандидата у мери Дніпра — Сергія Риженка. Що про нього відомо?

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
​​«Слуга народу» представила кандидата у мери Дніпра — Сергія Риженка. Що про нього відомо?

Wikipedia / Наіра ЛІСУНЕНКО

Партія «Слуга народу» представила свого кандидата на мера Дніпра — ним став головний лікар обласної лікарні ім. Мечникова, депутат облради Сергій Риженко. Про це політсила повідомила у Telegram.

Риженка представили на презентації стратегії розвитку регіону, на якій присутній президент Володимир Зеленський.

Що відомо про Риженка?

Сергій Риженко народився в 1963 році в Корсунь-Шевченківському Черкаської області. Доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України.

У 1999—2010 роках був головним санітарним лікарем Дніпропетровської області. З липня 2010 року призначений на посаду першого заступника міністра охорони здоровʼя (на той час Зіновія Митника) — головного санітарного лікаря України.

28 грудня 2010 року звільнений з посади заступника міністра і призначений головою Державної санітарно-епідеміологічної служби, утвореної в результаті адмінреформи.

З вересня 2011 року — головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова.

Депутат Дніпропетровської обласної ради від партії «Європейська солідарність».

  • 16 липня фракція «Слуга народу» провела внутрішньопартійні вибори з обрання свого кандидата в мери Києва. Перемогу здобула народний депутат Ірина Верещук. За неї проголосувала більшість членів фракції, у неї найвища соціологія серед інших кандидатів партії, також її підтримав президент.
  • Рейтинг партії «Слуга народу» продовжує падати. У партії «Слуга народу» планують після місцевих виборів ситуативну співпрацю з політсилою «Опозиційна платформа — За життя».