Кабмін пропонує продовжити карантин в Україні до 1 листопада

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кабмін пропонує продовжити карантин в Україні до 1 листопада

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Кабінет міністрів пропонує продовжити карантин в Україні до 1 листопада. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді у президента Володимира Зеленського, передає пресслужба Офісу президента.

В уряді наголосили, що за минулу добу в Україні зафіксували понад 1,6 тисячі нових хворих на коронавірус, а з початку пандемії кількість інфікованих перевищила 108 тисяч. Найбільш постраждалі області — Чернівецька, Івано-Франківська, Харківська і Тернопільська.

Зеленський підтримав необхідність продовжити карантин, зокрема заборонити роботу нічних клубів і проведення концертів. Але, попри це, наголосив він, карантин має залишатися адаптивним і необтяжливим для підприємців. «Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах», — додав президент.

Крім того, через зростання кількості хворих у світі уряд розробляє регламент заборони на в’їзд в Україну іноземців із країн, що потрапляють до «червоної» зони епідемії, строком на 30 днів. Ця заборона, уточнюють в уряді, не стосуватиметься водіїв транзитного транспорту і представників гуманітарних місій.

  • Адаптивний карантин в Україні діє до 31 серпня.
  • Крім того, в Україні діють нові правила карантину. Міністерство охорони здоров’я запровадило розподіл країни на чотири зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». У кожній з них діятимуть різні обмеження залежно від ситуації з коронавірусом, найбільш мʼякі — у «зеленій».
  • Міністерство охорони здоровʼя оновило правила для навчання у школах в умовах пандемії.