У вересні повністю зникне старий дизайн Facebook

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

«Класичний» інтерфейс Facebook з синьою панеллю навігації вгорі назавжди зникне у вересні. Незабаром у всіх користувачів оновиться дизайн. Про це повідомляє The Verge.

Попри це, до вересня ще працює кнопка «повернутися до старого інтерфейсу».

Новий дизайн платформи анонсували ще минулого року та спочатку ввели його для мобільних додатків для iOS і Android. У березні він почав зʼявлятись в оновленнях для компʼютерної версії як додаткова функція — можна було перемкнутись на старий дизайн.

Новий інтерфейс Facebook.

The Verge

Новий інтерфейс сильно відрізняється від того, який Facebook використовувала протягом більшої частини свого існування. Він набагато чистіший, у ньому більше білого простору, а також є темний режим. Функціонально в ньому більше уваги приділяється службам сервісу, а також на видному місці відображаються посилання на розділи Facebook Watch, Marketplace і Gaming на верхній панелі навігації.

Нагадаємо, 13 серпня в Україні запустився платіжний сервіс Facebook Pay. Зараз через Facebook Pay можна зробити пожертвування через вбудований механізм збору грошей, а також купити віртуальну валюту Facebook Stars, за допомогою якої можна буде підтримати блогерів. Поки Facebook Pay доступний тільки в десктопній версії.

  • В середині липня Instagram представила розширення Instagram Shop — місце, де можна купити речі і стежити за трендами. Для оплати покупок у розширенні підключили Facebook Pay.