З 1 вересня українці зможуть вʼїжджати до Білорусі за закордонним паспортом. До цього їздили за внутрішнім

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
З 1 вересня українці зможуть вʼїжджати до Білорусі за закордонним паспортом. До цього їздили за внутрішнім

Мусиенко Владислав / УНИАН

З 1 вересня 2020 року для поїздок у Білорусь громадянам України необхідні закордонні паспорти. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Таким чином Україна покращує захист своїх громадян — якщо українець за кордоном втратить свій внутрішній паспорт, його важко буде ідентифікувати. Із закордонним у цьому випадку буде простіше. Окрім того, прикордонники прогнозують, що зменшиться час перевірки кожного громадянина, адже інформація із закордонних паспортів зчитується автоматичними пристроями.

Однак українці, які після 1 вересня 2020 року будуть на території Білорусі без закордонних паспортів, зможуть безперешкодно повернутись до України за внутрішніми паспортами.

Прикордонники наголосили, що українці, які живуть у прикордонних районах України, зможуть і надалі їздити до Білорусі за внутрішніми паспортами.

Нагадаємо, що українські прикордонники посилили контроль на кордоні з Білоруссю у зв’язку із ситуацією у країні — для охорони цієї ділянки кордону залучили додаткові сили.

  • З 10 серпня 22:00 у селах Рівненської області Познань, Березове, Дроздинь призупинили перетин державного кордону з Білоруссю. Причина — збір дикоросів на території білоруського республіканського ландшафтного заповідника «Ольманські болота». Відновити перетин кордону планують о 7 ранку 30 серпня.