Колишній король Іспанії знайшовся в Арабських Еміратах

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Колишній король Іспанії знайшовся в Арабських Еміратах

Wikipedia / Habana22

Іспанський королівський двір підтвердив, що колишній король країни Хуан Карлос з 3 серпня проживає в Обʼєднаних Арабських Еміратах (ОАЕ). Про це повідомляє BBC.

Як повідомлялося, колишній король Іспанії Хуан Карлос І 3 серпня оголосив про намір залишити країну на період розслідування справи про корупцію та хабарництво. У листі він повідомив своєму синові, чинному королю Іспанії Філіпу VI, що залишає Іспанію через «суспільні наслідки деяких епізодів свого минулого приватного життя».

Спочатку повідомлялося, що він перебуває у Домініканській Республіці, але пізніше іспанські ЗМІ повідомили, що він прибув в Абу-Дабі, столицю ОАЕ. Відомо, що Хуан Карлос кілька разів приїжджав в ОАЕ з моменту свого зречення від престолу в 2014 році.

У чому його підозрюють?

Хуан Карлос відрікся від престолу в 2014 році після майже 40 років перебування при владі і передав владу своєму синові Філіпу.

У 2012 році стало відомо про його скандальну поїздку на полювання на слонів. Полювання викликало несхвалення не тільки з боку захисників тварин, але і з боку іспанців, яких обурили витрати монарха в період економічної кризи. При цьому про полювання на слонів стало відомо тільки тому, що король ушкодив собі ногу і потребував операції.

Також у червні 2020 року, коли у Хуана Карлоса вже не було імунітету від судового переслідування, Верховний суд Іспанії почав розслідування його ймовірної причетності до хабаря $100 мільйонів від короля Саудівської Аравії за підписання контракту на будівництво швидкісної залізниці.

Через свого адвоката 82-річний Хуан Карлос неодноразово відмовлявся коментувати ці обвинувачення.