Ryanair восени скоротить 20% своїх рейсів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Ryanair восени скоротить 20% своїх рейсів

Unsplash / Kevin Hackert

Найбільший європейський лоукостер Ryanair восени скоротить кількість рейсів через нову хвилю захворюваності на COVID-19 у Європі.

Про це пише BBC.

У вересні та жовтні авіакомпанія планує скоротити 20% своїх рейсів. Скорочення торкнуться переважно рейсів до країн, де спостерігається погіршення епідемічної ситуації. При цьому в компанії зазначили, що скорочення торкнуться тільки кількості рейсів, маршрути Ryanair закривати не планує.

Як пише Financial Times, на торгах у понеділок акції Ryanair втратили в ціні 4,5%. Їхня вартість знизилася на понад 7% з минулого четверга — після повідомлення про те, що Франція та Нідерланди запроваджують нові карантинні заходи.

  • У кінці липня стало відомо, що лоукостер Ryanair оголосив про збитки в першому кварталі року на тлі пандемії коронавірусу. Чисті втрати за перші три місяці становили €185,1 млн, тоді як чистий прибуток за аналогічний період торік був на рівні €2,4 млрд. Квартальна виручка Ryanair впала на 95% — до € 125,2 млн проти €2,31 млрд за аналогічний період роком раніше.
  • Пілоти Ryanair погодилися на 20-відсоткове скорочення заробітної плати заради збереження робочих місць.