Міноборони Білорусі проведе військові навчання на кордоні з Литвою. Глава тамтешнього МЗС розкритикував заяву Лукашенка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністерство оборони Білорусі оголосило про військові навчання біля кордону з Литвою з 17 по 20 серпня. Про це повідомили у пресслужбі відомства у Telegram.

Підрозділи ракетних військ і артилерії проведуть тактичні навчання в районі Островецької АЕС на полігонах «Гожський» і «Німан» поблизу білорусько-литовського кордону. Навчання пройде спільно з органами прикордонної служби.

Перед заявою Міноборони самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що НАТО нібито стягує війська до кордонів Білорусі. «У вікно подивіться! Літаки за 15 хвилин від нас. Натівські війська брязкають гусеницями біля воріт Білорусі. Литва, Польща, Україна наказують провести нам нові вибори. Якщо ми їх послухаємо, нам кінець. Ми загинемо як нація!» — пригрозив Лукашенко.

Глава Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс назвав брехнею заяву Лукашенка. «Схоже, він [Лукашенко] відчайдушно намагається обґрунтувати заклик про допомогу до Росії і повністю зруйнувати незалежність країни. Прикро».

Нагадаємо, Лукашенко за вихідні двічі поговорив телефоном з президентом Росії Володимиром Путіним. Той підтвердив готовність надати допомогу «в разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».