TUT.by: У Білорусі водіям погрожують позбавленням прав за сигнали під час акцій

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
TUT.by: У Білорусі водіям погрожують позбавленням прав за сигнали під час акцій

tut.by

У Білорусі водіям погрожують позбавленням прав за сигнали з авто під час акцій солідарності. Про це пише TUT.by, посилаючись на розповіді очевидців.

Видання зазначає, що у Білорусі за подачу сигналу передбачено покарання у вигляді попередження або штрафу, проте нерідко ДАІ складає протоколи за статтею про створення аварійної ситуації, згідно з якою можна втратити права на строк від трьох місяців до двох років.

«Я їхав по невеликому районному містечку в Брестській області. Було близько пів на десяту вечора. Уздовж дороги в ланцюзі солідарності стояли дівчата. Проїжджаючи повз них, я просигналив на знак підтримки. І буквально через пару десятків метрів мене зупинив екіпаж ДАІ», — наводить TUT.by коментар одного з водіїв.

За його словами, інспектор ДАІ повідомив про правопорушення — подачу сигналу. «Виявилося, подавши сигнал, я грубо порушив правила дорожнього руху, змусивши інших учасників дорожнього руху змінити швидкість і напрямок руху або вживати заходів щодо забезпечення власної безпеки», — додав водій.

На нього склали протокол за статтею, яка передбачає штраф від 5 до 20 базових величин із позбавленням або без позбавлення прав на строк від 3 до 24 місяців.