Білоруський футболіст відмовився виступати за збірну, доки «діє режим Лукашенка»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Білоруський футболіст відмовився виступати за збірну, доки «діє режим Лукашенка»

ЦСКА

Білоруський футболіст Ілля Шкурін заявив, що не буде виступати за збірну країни, доки президентом є Олександр Лукашенко.

Про це він написав у своєму Instagram.

«Про потрапляння в розширений список збірної країни знову дізнаюся через соціальні мережі, тому свою відповідь пишу також тут. Представляти інтереси національної команди я відмовляюся доти, доки діє режим Лукашенка», — повідомив футболіст.

Згодом агент 20-річного нападника підтвердив, що цей акаунт дійсно належить Шкуріну і що він насправді вирішив не грати за збірну.

«Не буду лукавити, це правда інстаграм Шкуріна, і це його слова. Я з ним уже спілкувався з цього приводу. Я як громадянин Білорусі солідарний з Іллею. Якщо молода людина висловила свою позицію, граючи в футбольному клубі — він же не злочин скоїв! Це говорить про те, що він переживає за те, що відбувається в його країні», — пояснив агент.

Це вже не перша публічна позиція спортсменів щодо ситуації в країни. Наприклад, генеральний директор одного із найтитулованіших футбольних клубів Білорусі БАТЕ Михайло Залевський долучився до флешмобу та викинув свою військову форму у смітник.

Водночас у футбольному клубі БАТЕ також стало відомо про затримання одного з гравців під час акцій протесту у Мінську. Півзахиснику команди та збірної Білорусі Антону Сароці дали 7 діб адміністративного арешту. Капітан БАТЕ Ігор Стасевич підтримав футболіста.

Своє звернення опублікував і колишній воротар збірної Білорусі, а нині тренер воротарів клубу «Динамо» (Брест) Василь Хомутовський. Він закликав припинити насильство.