Голова ЦВК заявив, що наближені до ОП люди «прагнуть відставки членів комісії». В Офісі президента все спростовують

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Голова ЦВК заявив, що наближені до ОП люди «прагнуть відставки членів комісії». В Офісі президента все спростовують

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко підтвердив, що в Офісі президента хочуть домогтися відставки його та ще кількох членів ЦВК.

Про це він розповів у коментарі «Українській правді».

«У ЗМІ і раніше поширювалася інформація щодо того, що голова Офісу президента Андрій Єрмак незадоволений моїм перебуванням на посаді голови ЦВК. Не можу ні підтвердити, ні спростувати, тому що в мене не було особистої зустрічі з ним», — пояснив Діденко.

За його словами, раніше поширена ЗМІ інформація про зустріч із головою ОП Андрієм Єрмаком, який вимагав його відставки, відповідає дійсності лише частково.

«Можу підтвердити, що від людей, наближених до Офісу президента, мені надходила рекомендація щодо мого звільнення за власним бажанням та звільнення ще чотирьох членів комісії. З натяками про можливі негативні наслідки у разі відмови», — зазначив він.

Діденко повідомив, що не боїться відставки, але не мав зустрічей на найвищому рівні з цього питання.

Напередодні в Офісі президента спростували повідомлення ЗМІ про те, що була зустріч між Єрмаком та членами ЦВК, на якій голова ОП просив їх про відставку.

«Фактчекінг не може бути порожнім словом для ЗМІ, якщо вони претендують на повагу в суспільстві. Просто перевірте — не було зустрічей в Офісі президента чи десь іще з членами ЦВК, як про це «повідомив» сайт zn.ua. Жодних команд, намагання втрутитися чи іншого такого спілкування з членами ЦВК — всього цього не було. Ваші джерела вас обманули», — відреагували на публікації ЗМІ в ОП.

  • 13 вересня 2019 року Верховна Рада розпустила Центральну виборчу комісію. За проголосував 341 депутат, проти — 41.
  • У поданні президента Володимира Зеленського йшлося, що попередній склад ЦВК демонстрував політичну упередженість. Причиною Зеленський зазначив ситуацію на 169-му окрузі, де суд скасував реєстрацію Олександра Куницького, який виграв на виборах від «Слуги народу».
  • 4 жовтня Верховна Рада затвердила новий склад Центральної виборчої комісії. До складу ЦВК увійшли 12 представників від «Слуги народу», два від «Опозиційної платформи — За життя» і по одному від «Європейської солідарності», «Голосу» та «Батьківщини».
  • Олег Діденко пройшов у ЦВК від «Слуги народу». Він став новим головою Центрвиборчкому.