Протести в Білорусі: завод МАЗ повністю зупинив роботу, а страйкарі МТЗ пішли до Будинку Уряду

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Мінський автомобільний завод (МАЗ) 14 серпня повністю припинив роботу — підприємство страйкує проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Про це повідомляє видання «Наша Ніва» у Telegram-каналі.

Перед цим на підприємство приїхав премʼєр-міністр країни Роман Головченко.

Зазначимо, що МАЗ — це найбільше державне підприємство Білорусі з випуску великовантажної автомобільної, а також автобусної та тролейбусної техніки.

Співробітники також вимагають від Лукашенка відпустити всіх затриманих та виїхати з країни.

Зазначимо, що МАЗ — перше підприємство, яке повністю зупинило роботу. Інші просто страйкують, зокрема, Мінські електричні мережі, «Білоруськалій», Мінський тракторний завод, «Белриба», «Гродно Азот», «БелАЗ», Мінський метрополітен, Мінський тракторний завод, Мінський моторний завод, Білоруський металургійний завод, завод «Атлант», Гродненський мʼясокомбінат та ряд інших.

Співробітники Мінського тракторного заводу рушили до Будинку уряду.

Окрім того, тисячі білоруських програмістів вийшли на протест у Мінську до Парку високих технологій.

Серед основних вимог протестувальників — відставка Олександра Лукашенка, оголошення справжніх результатів виборів та звільнення політвʼязнів.

Лукашенко вперше особисто відреагував на страйки на підприємствах — заявив, що у країні намагаються розгойдувати трудові колективи та закликав зупинитись, адже «простій» негативно вплине на галузь.