Танкер Wakashio сів на мілину біля берегів Маврикію, з нього витікає пальне. У країні оголосили надзвичайний екологічний стан

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Танкер Wakashio сів на мілину біля берегів Маврикію, з нього витікає пальне. У країні оголосили надзвичайний екологічний стан

Pravind Jugnauth / Twitter

25 липня судно MV Wakashio сіло на мілину на кораловому рифі біля берегів острівної держави Маврикій в Індійському океані. Внаслідок цього тонни палива вилилися у воду.

Про це повідомляє BBC.

Премʼєр-міністр Маврикію Правінд Джагнот оголосив «надзвичайний екологічний стан». Він сказав, що у країни немає «навичок і досвіду для зняття з мілини суден» і звернувся до Франції по допомогу. Її острів Реюньйон розташований неподалік.

Франція пообіцяла підтримку, а власник судна заявив, що вже бореться з розливом пального.

«Франція тут. Разом з народом Маврикію. Ви можете розраховувати на нашу підтримку, дорогий Джагноте», — зазначив французький президент Емманюель Макрон.

  • 22 листопада 2019 року сильний шторм зірвав зі стоянки танкер Delfi, після чого він сів на мілину в затоці Одеси. Троє членів екіпажу спочатку відмовлялися залишати судно, але пізніше рятувальники евакуювали їх. Моряків доставили до лікарні, капітан корабля постраждав найбільше.
  • Після того як перекинувся танкер, з нього почало витікати пальне. 22 червня 2020 року Держекоінспекція повідомила, що біля Одеси, де стався витік пального з танкера Delfi, нормативи гранично допустимої концентрації нафтопродуктів у воді перевищено в 16,4 раза.
  • Пізніше Одеська обласна прокуратура заявила, що дослідження моря біля Delfi показали, що воно не забруднене нафтопродуктами .