Кабмін доручив відомствам посилити контроль за контактами хворих на коронавірус, а також затвердив допомогу Бейруту

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів провів позачергове засідання у звʼязку з погіршенням ситуації з пандемією. Кабмін доручив Міністерству охорони здоровʼя, Міністерству внутрішніх справ і Міністерству цифрової трансформації створити систему для посиленого контролю за контактами людей, які хворіють на коронавірус.

Про це за підсумками засідання повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

«МОЗ, МВС, Мінцифри та інші відповідальні органи мають створити ефективну систему відслідковування контактів людей, які захворіли на COVID-19. Ці епідеміологічні розслідування мають бути системними, з жорстким контролем за самоізоляцією. Це дасть можливість нам більш оперативно реагувати та розривати ланцюги захворювань», — написав премʼєр.

За його словами, незабаром міністр охорони здоровʼя Максим Степанов детально відзвітує про готовність всіх лікарень країни до другої хвилі пандемії, щоб кожна з них була забезпечена обладнанням, ліками та засобами індивідуального захисту.

Крім того, Кабмін затвердив проєкт указу президента про гуманітарну допомогу Лівану у звʼязку з вибухом у порту Бейруту, де загинули понад 150 осіб.