У США 9-річний син врятував батька, який зламав шию після стрибка у воду. Хлопець самотужки витягнув його на берег

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У місті Пенсакола в штаті Флорида (США) 9-річний Асая Вільямс врятував свого батька після того, як той зламав шию унаслідок невдалого стрибка у воду.

Про це пише The Associated Press.

Хлопець розповів, що завжди у своїй голові неначе «грає в гру» після того, як хтось пірнає. Якщо людина вчасно не виринає з води, то юний Асая одразу пливе перевіряти, чи все добре. Водночас він ніколи не мав занять із плавання або ж правил надання першої допомоги.

Сім’я Вільямсів відпочивала на пляжі Квайтвотер, коли батько із сином вирішили зробити останній стрибок у воду з причалу. Вони пройшли трохи далі, але глибина там виявилась меншою, ніж очікувалося.

«Я памʼятаю лише те, що він сказав, що він зламав шию, і сказав, що злякався», — розповів Асая.

Батько хлопчика виплив на животі і не міг рухатися. У цей момент мати перебувала на березі разом із двома сестрами. Тому хлопчик стрибнув у воду, зміг перевернути батька, який важчий за нього на 45 кілограмів, і самотужки витягнув на берег.

«Асая побачив, що тато виплив не так швидко, як повинен був, і він знав, що щось не так. Він перевернув його, бо Джош [батько] був на животі. Асая перевернув його, бо він не міг рухатись», — розповіла матір сімейства Одрі Вільямс.

Самого ж батька одразу госпіталізували. Йому зробили операцію. Лікарі зазначають, що життю чоловіка нічого не загрожує і він навіть не потребуватиме інвалідного візка. Наразі ж медики намагаються відновити відчуття рук та ніг у чоловіка.

  • Зірка «Капітан Америка» Кріс Еванс надіслав відеозвернення 6-річному Бріджеру Вокеру, який врятував свою чотирирічну сестру від нападу собаки. Хлопчик був важко поранений, йому робили двогодинну операцію на обличчі та наклали 90 швів.