У Китаї чоловік провів 27 років у вʼязниці за вбивство двох дітей. Тепер суд визнав його невинуватим

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
У Китаї чоловік провів 27 років у вʼязниці за вбивство двох дітей. Тепер суд визнав його невинуватим

Damir Spanic / Unsplash

Суд визнав невинним 53-річного чоловіка на імʼя Чжан Юйхуань, який провів у вʼязниці 27 років за вбивство двох хлопчиків.

Про це повідомляє CNN.

Чоловіка засудили до смертної кари в 1993 році, яку потім замінили на довічне увʼязнення. Його звинувачували у вбивстві двох сусідських дітей.

Чжан не погодився з вироком і подав апеляцію до суду вищої інстанції, заявляючи про тортури в поліції під час допитів. Розгляд скарги відбувся в 2001 році, суд залишив вирок в силі.

Засуджений продовжував безрезультатно оскаржувати своє покарання. Але в цьому році Верховний Суд все ж визнав його невинним за «відсутністю прямих доказів».

Тепер Чжан має право вимагати у держави компенсацію. Чоловік каже, що провів за гратами кращі роки свого життя і не бачив, як його сини вросли, одружилися і завели дітей.

«Я все ще сподіваюся отримати компенсацію швидко, щоб відремонтувати мій будинок і піклуватися про мою матір», — сказав колишній вʼязень.

  • Апеляційний суд першого округу США в Бостоні скасував смертний вирок Джохару Царнаєву, винесений у 2015 році за участь в організації теракту на Бостонському марафоні.