«Соцмережі — не арбітри істини». У штабі Трампа відреагували на видалення дописів у Facebook і Twitter

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
«Соцмережі — не арбітри істини». У штабі Трампа відреагували на видалення дописів у Facebook і Twitter

Alex Wong / Getty Images

Передвиборний штаб Дональда Трампа вважає, що соцмережі Twitter і Facebook упереджено ставляться до нинішнього президента США. Таку заяву зробили після того, як Facebook вперше видалила пост Трампа, а Twitter заблокувала акаунт передвиборного штабу.

Про це пише The Hill.

«Ще один прояв неймовірного упередження з боку Силіконової долини щодо президента. Схоже, правил дотримуються тільки в одному напрямку. Соціальні мережі — не арбітри істини», — сказала заступник прессекретаря кампанії Трампа Кортні Парелла.

Вона додала, що президент просто «констатував факт, що діти менш сприйнятливі до коронавірусу».

  • Соцмережа Facebook вперше в історії видалила пост президента США Дональда Трампа. Публікація містила фрагмент з відео його інтервʼю телеканалу Fox News, в якому Трамп стверджував, що діти «майже не вразливі» до коронавірусу.
  • Крім того, через це ж відео інша соціальна мережа — Twitter заблокувала акаунт передвиборчого штабу Трампа. Акаунт зможе відновити свою роботу, якщо видалить відповідний твіт.
  • У травні Twitter почав приховувати або видаляти твіти Трампа. За це президент пригрозив закрити неугодні соцмережі. Він звинуватив Twitter у втручанні в президентські вибори.
  • Зокрема, 2 липня соцмережа видалила публікацію, де був мем, який в 2015 році зробила газета The New York Times. Його теж приховали у відповідь на скаргу правовласника. Пізніше Twitter видалила пост Трампа за порушення авторських прав — на нього «поскаржилася» група Linkin Park.