Кабмін затвердив стратегію регіонального розвитку до 2027 року

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів на засіданні 5 серпня затвердив стратегію регіонального розвитку на 2021—2027 роки, визначивши території країни, на яких буде сфокусована регіональна політика.

Згідно із стратегією, основну увагу приділять гірським територіям Карпат, узбережжю Чорного і Азовського морів, зонам міжнародних транспортних коридорів, прикордонним регіонам, заповідним територіям, міським агломераціям, центрам економічного зростання, а також селам, які перебувають у «несприятливих» умовах.

Як повідомляє «РБК-Україна», серед стратегічних цілей розвитку — підвищення рівня конкурентоспроможності регіонів, розвиток багаторівневого управління, формування згуртованої країни на соціальному, економічному та екологічному рівнях.

Стратегія передбачає територіально спрямований розвиток, стимулювання власного потенціалу районів і підтримку окремих територій з особливими проблемами соціально-економічного розвитку.

  • 21 липня Верховна Рада затвердила нові райони в Україні. Їхню кількість скоротили з 490 до 136. Раніше Кабінет міністрів затвердив адміністративно-територіальну реформу, яка передбачає ліквідацію третини районів і утворення близько 1 400 об’єднаних територіальних громад.