Канадський музикант Ніл Янг подав позов на Трампа. Він проти використання своїх пісень на мітингах на підтримку президента

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Канадський музикант Ніл Янг подав позов на Трампа. Він проти використання своїх пісень на мітингах на підтримку президента

Dave J Hogan / Getty Images

Канадський співак і музикант Ніл Янг подав до Федерального суду Нью-Йорка позов до передвиборчого штабу Дональда Трампа через використання своїх пісень на мітингах.

Про це йдеться на офіційному сайті співака.

Там вказують, що з 2015 року пісні “Rockinʼin the Free World” і “Devilʼs Sidewalk” часто використовували на мітингах на підтримку Трампа, востаннє це було у червні цього року. Музикант пише, що не хоче, щоб його пісні використовували в «антиамериканській кампанії невігластва і ненависті».

Він додав, що забороняв передвиборчому штабу Трампа включати пісні на акціях, але його вимогу «умисне» проігнорували. Точний розмір компенсації, на яку претендує музикант, поки не уточнюють.

  • Twitter видалив пост на сторінці у президента США Дональда Трампа — через скарги про порушення авторських прав. У Twitter уточнили, що запис президента видалили після скарги групи Linkin Park.
  • Музиканти у своєму акаунті написали, що вони «не підтримують і не схвалюють Трампа та не дозволяють його організації використовувати будь-яку їхню музику».
  • Із 2015 року багато відомих музикантів забороняли Дональду Трампу використовувати свої пісні в політичних цілях на мітингах. Це, зокрема, Фаррелл Вільямс, Адель, групи The Rolling Stones, Aerosmith, R.E.M., Queen, спадкоємці співака Прінса.