Земля, кнопкодавство та «Енергоатом». Позивач, який просить суд скасувати реєстрацію партії СН, пояснив мотиви

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Земля, кнопкодавство та «Енергоатом». Позивач, який просить суд скасувати реєстрацію партії СН, пояснив мотиви

Кузьмін Олександр / УНІАН

Член громадської організації «Багнет нації» Андрій Карпович подав позов до Окружного адміністративного суду Києва із проханням зобов’язати Міністерство юстиції анулювати реєстрацію партії «Слуга народу». У коментарі «Бабелю» він розповів, що цим позовом займався з грудня 2019 року.

«Головна причина цього позову — дії [експремʼєр-міністра Олексія] Гончарука, коли той подав закон про ринок землі, який передбачає викуп землі іноземцями, що введе Україну в економічну залежність», — зазначив Карпович.

За його словами, другою основною причиною стали дії президента Володимира Зеленського, коли той «легалізував кнопкодавство».

«Добив мене указ Зеленського про виставлення підприємства «Енергоатом» та ряду інших на приватизацію. Це повністю призведе до монополізації енергоринку», — пояснив позивач.

Також Карпович планує подати позов до Конституційного суду, аби той визнав запроваджений в країні карантин неконституційним.

Нагадаємо, що своїм позовом він хоче, аби Мінʼюст зобовʼязали звернутись до суду із проханням анулювати ліцензію партії «Слуга народу». Окружний адміністративний суд Києва поки вирішує, чи відкривати провадження.